Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

21. Technický (technologický) subsystém podniku. Pět stupňů technické vyzrálosti managementu a princip jejich stanovení.

1. Průměrný stupeň komplexnosti technického subsystému českého podniku a závěry pro praxi. (Kopčaj,A. Řízení proudu změn. Všedním způsobem nevšední rozvoj firmy. Zákonitosti a metody řízení proudu změn. 1999)
- technický subsystém podniku – suma znalostí podnikových procesů; složen ze všech zhmotnělých i nezhmotnělých znalostí procesů, revitalizace potenciálu i jeho exploatace do produktu (marketing, výzkum/vývoj, ekonomika/finance, nákup/skladování, údržba/výroba, logistika/informatika, administrativa/personalistika)
- každý proces funguje komplexně – tzn. jako vlastní proces, zároveň umožňující fungování zbylých procesů
- ohodnocení procesů (1,0) – průměr hodnot tvoří externí entropii
- průměrný český podnik – 0,55; nejhorší 0,65, nejlepší 0,3
- 5 stupňů technické vyzrálosti podniku:
(1) množství produkce a sortiment
(2) + náklady a množství
(3) + kvalita
(4) + průběžnost a souběžnost času
(5) + optimální okamžik

Žádné komentáře:

Okomentovat