Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Sebemotivací k úspěchu

Sebemotivací k úspěchu?

Pokud chcete být v životě úspěšný, je velmi nutné vynikat v jedné zásadní věci - v umění vlastní motivace. Musíte vědět, jak motivovat sebe samého. Měl byste být schopný si zachovávat silného ducha - bez ohledu na to, jaké životní situace prožíváte. Sebemotivace je jedním z důležitých způsobů, jak získat sílu potřebnou k překonání potíží. Ti z vás, kteří jste se vzdali v těžkých zkouškách života ještě před tím, než "bitva začala" zde najdete pár inspirativních myšlenek a způsobů, jak vyhrát příště.

Praktické tipy, jak efektivně budovat vlastní motivaci:

1. Hledejte důvod
Důvod / význam, proč něco děláte je nejsilnějším zdrojem vaší motivace. Tento fakt vás může inspirovat k tomu, abyste co nejlépe zvládli jakékoli překážky na cestě ke zdárnému konci. Pokud máte silný důvod - zvládnete často i nemožné věci. Je to pramen motivace, který nikdy nemůže vyschnout. Kdykoliv si myslíte, že jste "na dně" - vzpomeňte si a hledejte důvod a smysl toho co děláte - a tím dostanete čerstvou dávku motivace.

2. Mějte svůj sen
Důvod je silný zdroj motivace, ale je to stále v abstraktní rovině. Musíte učinit konkrétní kroky v podobě snu. Představte si, jak bude vypadat svět v budoucnosti. Představte si, jak lidé budou žít a pracovat. Představte si, kolik úsměvu, lásky a dobroty do vašich vztahů dáváte. Mít sen je důležité, protože je těžké být motivovaným, pokud nemáte terč, cíl. Jen si pomyslete, že lidé, kteří hrají basketbal nemají na hrací ploše koš .. Budou motivováni ke hře bez koše? Asi těžko. Potřebují cíl. I ty potřebuješ cíl. Začíná se snem - ale musí být dostatečně velký, silný a realistický, aby vás vytáhl ze zóny pohodlí a komfortu.


3. Buďte "hladový"
Pokud chcete být skutečně motivovaným, musíte mít hlad, a ne pouze touhu! S jednoduchým přáním se daleko nedostanete. Jak můžete mít hlad? Váš důvod proč věci děláte a váš sen zde hrají velkou roli. Pokud máte silný důvod, proč to děláte a zároveň velký sen, který s tím souvisí - měli byste tam někde ve vašem nitru pociťovat hlad. Pokud ho nemáte, tak vše, co potřebujete udělat je - připojit opět pádné důvody k vašemu snu. Inspirujte se důvody, proč to děláte a opět pocítíte ten pověstný, vnitřní hlad.

4. Odstartujte své vlastní závody
Tak, jak říká Michail Baryšnikov - "Nesnažím se tančit lépe než kdokoliv jiný. Zkouším tančit lépe než já sám. "Porovnávání se s ostatními je nejefektivnější způsob, jak se sami odrazovat. Dokonce i když začnete s nadšením - brzy ztratíte energii, když se začnete porovnávat s ostatními. Nedovolte, aby se vám to stalo. Zůstaňte na trati vlastních závodů. Protože jediným konkurentem jste vy sám! Koncentrujte se tedy na vítězství.

5. Udělejte jeden krok
Pokud potkáte na vaší cestě překážky, můžete mít tendenci přestat. Můžete si pomyslet, že jít dál je velmi obtížné. Může vás přepadnout pocit strachu a úzkosti, že se váš sen vzdaluje. Ale právě zde je místo, kde můžete vidět rozdíl mezi vítězi a poraženými. Ačkoli oba se setkávají se stejnými problémy, je zde jedna věc, která dělá vítěze vítězem: odvaha pokračovat. Soustřeďte se proto v takové situaci pouze na jeden krok vpřed. Nemyslete na to, že skončíte závody. Zapomeňte na to, kolik dalších překážek na vás čeká. Soustřeďte se pouze na další krok.

6. Pusťte z hlavy svou minulost
Věřte tomu nebo ne, jedním z nejlepších demotivátorů vás samých je vaše minulost. Neustálé promítání své minulosti vás obírá o čas, energii a motivaci. Dělá vám příliš velkou zátěž, kterou nesete na vašich bedrech. Zlikvidujte ji! Přestaňte se jí zabývat! Je to už pryč. Nemůžete ji změnit. Dnes je nový den - a vy máte jedinečnou šanci právě v této chvíli zvítězit. Bez ohledu na to, jak špatně může vypadat vaše minulost, stále máte před sebou skvělou budoucnost. Využijte ji! Máte obrovskou šanci začít znovu. Jen směle vpřed!

Použijte tyto tipy a motivujte se. Nespokojte se s průměrností. Dovolte své vlastní motivaci, ať vás přivede k takové dokonalosti, po jaké toužíte.

Neustálé vylepšování se

Neustálé vylepšování se

Během mého života jsem zjistil, že existují dva druhy lidí. Jedna skupina lidí vypadá jakoby byla stale unuděná, marní své dny a čekají, až k nim přijde život. Druhá skupina lidí je opačná. Neustále jsou zaneprázdněni, cítí se jakoby pro ně den neměl dostatek hodin a pronásledují život.

Zlobím se sám na sebe, když vidím, že marním svůj čas. Nevyhýbám se žádnému relaxování a užívání si života, ale pokud jsem fyzicky a psychicky odpočinutý, raději dělám něco, než nic. Raději budu něco psát nebo něco zkoumat nebo číst, abych se obohatil nebo budu dělat něco kouzelného s mou přítelkyní nebo půjdu na nějaké nové místo nebo si budu hrát s dětmi.

A pokud nemůžu dělat nic z těchto věcí, hledám jiné způsoby, jak se vylepšovat.

Proč? Proč si jen nesednu, když jsem dokončil, co jsem měl udělat?

Je to jednoduché. Čas, který jsem strávil zlepšováním sebe samého se nyní vrací. Zdokonalování sebe samého je investice času a energie namísto investování peněz, ale obě získávají excelentní výnos. Vylepšují vaše zdraví, vaše emoce, vaši kariéru a vaše finance.

Zde je pět velkých oblastí (ale je jich mnohem více), na kterých může kdokoliv pracovat během volného času a nápady, které přesně řeknou jak to udělat.

Vylepšete své zdraví. Jen třiceti minutová chůze každý den po dobu dvanácti let přidává v průměru 1,3 zdravého roku k vašemu životu. To znamená, že 49 dní chůze vyměníte za 1,3 roku navíc. To je skvělý obchod. Prováděním více výbušných cvičení můžete ke svému životu přidat v průměru dokonce 3,7 roku.

Pokud si to chcete rozdělit na drobné, v průměru třicet minut chůze vám prodlouží život o téměř pět hodin. Každý večer po práci kráčejte třicet minut a v průměru si ke každému týdnu přidáte den života. Toto je pádný argument ke zlepšování vašeho zdraví, byť děláním jednoduchých kroků.

To neznamená, že se máte vzdát několika pohodlnejších činností. Jeden z mých dobrých přátel posiluje břicho, když se dívá na televizi. Další přítel má přístroj na běhání a běhá během čtení časopisů. Tito přátelé se nevzdávají psychického uvolnění, ale přišli na to, že psychické uvolnění neznamená, že musí odpočívat i fyzicky. Já během joggingu rád poslouchám na mém iPodu semináře. Během běhu je zaneprázdněna i moje mysl. Zároveň tedy pracuji na svém těle.

Vylepšujte své znalosti. Nápady jsou neuvěřitelně hodnotné a pokud budeme každý den vytvářet hodnoty, Česko se pohne směrem tam, kde za tvořivost dostane odměnu. Znalosti jsou základem, na kterém je postavena tvořivost. Vystavování se novým nápadům a novým pohledům ve spojení s unikátním souborem idejí a se životními zkušenostmi je čím více pravděpodobnější, že budete schopni produkovat unikátní nápady a tyto unikátní nápady mohou mít neuvěřitelnou hodnotu.

Jedním z vlivných způsobů jak to udělat je číst (což děláte, jak se domnívám, když jste na této stránce). Vezměte si knihu, která vás vyzývá a podporuje vaše myšlení. Rád čtu knihy, které obhajují stanoviska, s nimiž nesouhlasím, knihy, které zahrnují protikřesťanské myšlenky a knihy, které například diskutují o ateismu. Tyto knihy mě nutí k pochopení ostatních perspektiv a stejně tak přehodnocují, posilují a možná i mění moje vlastní pohledy.

Dalším způsobem jak se tam dostat, je prostřednictvím konverzace s osobou, která se ráda podělí se svými nápady. Podělte se se svými myšlenkami, poslouchejte nápady jiných a mluvte o nich. Akceptujte to, že kritika jakéhokoliv nápadu, který prezentujete není kritikou vás, ale samotné ideje.

Zlepšujte vaše dovednosti. Vybudování takového druhu dovedností, které se hodí téměř na jakékoliv chodníky kariéry, je stále hodnotné. Komunikační dovednosti. Dovednosti k řízení času. Tvořivost. Vůdcovství.

Jak můžete tyto věci udělat? Inu, můžete do vašeho života zahrnout systém nového vypořádání času. Investujte nějaký čas do čtení našich příspěvků. Zahrňte si to do denního nebo týdenního plánu. Nebo se můžete stát dobrovolníkem a pomáhat ve společenské skupině.

Podívejte se na věci, které jste si vybrali pro svůj volný čas a zeptejte se sami sebe, zda také pomáhají budovat vaše dovednosti. Pak si vyberte aktivity, které opravdu rádi děláte a kterými tyto dovednosti vybudujete.

Vylepšete svou osobnost. Poznáním, kým jsme, poznáním našich silných stránek, našich slabostí, našich radostí i smutkem, to nám pomáhá snadněji usměrňovat náš život. Opravdu to stojí za váš čas, abyste zjistili, kdo jste a jaké jsou vaše skutečné hodnoty.

Prožijte nějaký čas přehodnocením svého života. Zeptejte se upřímně sami sebe jak se cítíte při tom, co se děje ve vašem životě. Přinášejí vám tyto věci radost nebo smutek? Proč? Co? Podívejte se na všechno: vaše zdraví, vaše vztahy, vaše aktivity, na váš majetek, a tak dále.

Tento druh sebereflexe může být velmi těžký. Často se chceme cítit jistým způsobem k určitým věcem, na nějaké úrovni a přesvědčujeme sama sebe, že je to opravdu tak. Proskákat přes toto, zjistit naše skutečné pocity a pracovat na nich nevede do ničeho jiného, jen do zlepšování svého života.

Zlepšujte vaše vztahy. Většina vztahů potřebuje péči a pěstování, ale v zaneprázdněném světě moderního života je snadné přehlédnout péči a pěstování potřeb některých z našich nejdůležitějších vztahů.

Dopřejte si trochu času a jen si promluvte s vaším partnerem o životě. Zavolejte své mámě. Zkontaktujte své sourozence. Spojte se s některými z vašich blízkých přátel, na které jste časem zapomněli. Poslouchejte, co říkají. Nedívejte se na to jen jako na omluvné mluvení o tom, co děláte vy.

Tyto vztahy jsou neocenitelné a jakýkoli čas, který strávíte při jejich udržování, se vám časem neočekávaně splatí.

Zde je skutečný odkaz: rozdíl mezi úspěšnými a neúspěšnými se ukazuje v tom jak utrácejí svůj čas. Lidé, kteří mají úspěch, tráví téměř všechen svůj čas děláním něčeho, co nějakým způsobem zdokonaluje je, jejich vztahy nebo jejich situaci v kariéře. A to nedosáhneme děláním ničeho.

Jak být člověkem, na kterého se budou ostatní obracet

Všichni víme, že obchod a podnikání je založeno na pevných vztazích. Proto se snažíme na naše klienty a investory nějakým způsobem zapůsobit. Většina z nás však věnuje jen velmi malou - nebo dokonce žádnou - pozornost svým vztahům s kolegy na pracovišti.

Člověk, na kterého se budou ostatní vždy obracet je takovou osobností, které si každý váží a přichází za ní vždy, pokud potřebuje s něčím poradit. Zde je několik tipů na to, co by jste měli dělat, aby si Vás lidé v práci všimli.

Projděte se 15 minut denně se po Vašem pracovišti
Úřady jsou malé jako rodiny. Denně strávíte i 10 hodin v těsné blízkosti s Vašimi kolegy, dělícími se o společný pracovní prostor a odpovědnost za bezproblémové fungování Vaší společnosti.

Vyhraďte si přibližně 15 minut denně na to, abyste se prošli, pozdravili Vaše kolegy a trochu spolu zažertovali. Úsměv a srdečné podání ruky může pomoci uvolnit napětí a zvýšit Vaši atraktivitu v práci. Dávejte si však pozor na to, abyste se nestali tím otravným člověkem, který pouze ruší lidi v jejich práci. Pokud některý z Vašich kolegů nestíhá termíny, ušetřete si svou legraci pro někoho jiného.

Vyjádřete svým kolegům uznání
Čas od času řekněte svému hlavnímu nadřízenému, jak si vážíte práce určitého Vašeho kolegy nebo Vašeho podřízeného. Snažte se být co nejkonkrétnější, například: "Petře, chtěl bych Vám říci, že Jiří byl na včerejší prezentaci opravdu výborný. Máme štěstí, že ho můžeme mít v týmu. "

Pokud některý zaměstnanec odchází do důchodu, zorganizujte rozlučkovou oslavu; pokud je někdo povýšen, postarejte se o to, abyste to šli spolu s kolegy oslavit. Stáhněte iniciativu a ostatní k Vám okamžitě začnou pociťovat své sympatie.

Publikujte
Nenapadlo Vás už někdy napsat nějaký příspěvek do časopisu nebo na web stránky Vaší společnosti? Jelikož jsou tyto publikace čtené významnými lidmi z oblasti podnikání, dostanete se tím do jejich pozornosti a můžete si tím i postupně získat status experta v dané oblasti. Je to úžasná příležitost, jak to udělat nenásilným a diskrétním způsobem.

Staňte se členem
Každodenní pohybování se stále v té samé skupině kolegů nezvýší Vaši publicitu. Práce ve společnosti Vám však poskytne prostor získávat nové kontakty a ukázat své dovednosti lidem, kteří ve Vašem podniku něco znamenají. Pokud se budete chovat jako vůdce, lze se na takové pozici ocitnout dříve, než byste doufali.

Nabídněte pomocnou ruku
Pokud jste použili poslední papír v kopírce nebo tiskárně, doplňte ho. Vezměte si role navíc - například instruování nového zaměstnance, nebo školení svého kolegy v oblasti Vaší kvalifikace. Podělte se s nějakým obchodním tajemstvím, abyste pomohli Vašemu kolegovi zapůsobit na šéfa. Tyto malá gesta Vám pomohou vybudovat si příjemné vztahy a díky nim získáte na pracovišti dobrou pověst. Pamatujte, že lidé, kterým pomůžete, si na to pravděpodobně vzpomenou právě tehdy, když to pro Vás bude mít největší význam.

Buďte informován
Čtěte podnikové publikace, zprávy a deníky a sledujte dění na trhu. Vaši kolegové si všimnou Vašich znalostí a obrátí se na Vás, pokud budou potřebovat nějaké informace nebo se s něčím poradit. Také o Vás pravděpodobně budou pozitivně mluvit s dalšími členy týmu - a opravdu není nic lepšího, než propagace z nezávislé strany.

Prosaďte se
Nevyhýbejte se zviditelnění se a společenským kontaktům v práci. Pokud to budete dělat správně, může to pozitivně ovlivnit Vaši pozici v zaměstnání a nakonec Vám také pomoci prosadit se.