Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Stavebnicová architektura ASW, vývojové jádro

Významnou vlastností moderních ASW je jejich stavebnicová architektura. Ta umožňuje budování IS podniku po částech, popř. nákup jednotlivých částí TASW od různých dodavatelů. Běžné je například, že podnik nakoupí ekonomické moduly TASW od jednoho dodavatele a výrobní moduly od jiného. Moderní TASW mají vedle standardních ekonomických, výrobních a distribučních modulů často silné vývojové jádro, které pomocí vysoce efektivních programových nástrojů umožňuje další dotváření a úpravy systému podle specifických potřeb zákazníka.
V budoucnu lze očekávat další posilování stavebnicovosti ASW, která bude dudkem stále silnějšího prosazování objektového přístupu (viz dále) do vývoje 1W. V budoucnu bude typické, že aplikace informačního systému podniku budou složeny z objektů nakoupených od různých dodavatelů a propojených pomocí standardního interface.
• Model vývoje podnikových aplikací
Typický model vývoje informačního systému podniku v podmínkách široké nabídky TASW na trhu je následující. Útvar IS/IT podniku, resp. externí systémový integrátor pověřený podnikem nakoupí nejlepší typové aplikační komponenty a ty mocí parametrů upraví podle svých specifických požadavků. Zároveň pomocí výkonných vývojových prostředků vyvine další (nejčastěji strategické komponenty přímo na míru potřebám podniku.
Všechny komponenty sestaví do integrovaného celku pomocí standardizovaných rozhraní. Pak je distribuuje na jednotlivé počítače heterogenní počítačové sítě podniku.

Žádné komentáře:

Okomentovat