Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Interní integrace TASW a integrace TASW s TESW

vyšší vnitřní integrace TASW (tj. vzájemná integrace jednotlivých modulů i integrace TASW s TESW}e dalším markantním trendem, velmi silná integrace je např. mezi modulem účetnictví a ostatními moduly 5W, mezi moduly plánování výroby, skladů a nákupu. Například po zaplánování zakázky do výroby se automaticky kontroluje stav materiálu na skladě, popř. je realizována nutnost nákupu a při vystavení objednávky materiálu se očekávaná ba zanese do plánovaného finančního toku (cash flow). Integrace se realizuje stálými datovými vazbami mezi moduly (přímým předáváním dat), automatickým vyvoláváním funkcí jednoho modulu z jiného modulu, resp. pomocí workflow komponenty TESW.

Specifickou integrační tendencí je provázanost modulů kancelářského systému elektronické pošty, správy dokumentů) s moduly TASW. Je například možné existovat data z TASW do tabulkového procesoru a tam je dále zpracovávat nebo při práci s objednávkami přímo z TASW vyvolat textový editor a s využitím dat z TASW napsat v textovém editoru dopis obsahující odpověď na objednávku.
• Integrace a konsolidace dat
Integrace neprobíhá pouze na úrovni programů TASW. Kategorickým požadavkem současnosti je i integrovaná datová základna podniku, tj. takový stav, kdy jednotlivé útvary podniku a jejich aplikace nepracují se svou separátní datovou základnou, ale každá aplikace (modul TASW nebo ASW) využívá společné datové základny podniku.
U podniků s více samostatně hospodařícími jednotkami je navíc nutná konsolidace dat pro účely centrálního řízení a povinného výkaznictví (dané, statistiky). Jde zejména o konsolidaci účetních dat tak, aby bylo možné vypracovat konsolidovanou účetní závěrku za celek (generální ředitelství, holding apod.).

Žádné komentáře:

Okomentovat