Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Informace veřejné a informace soukromé

Z hlediska možnosti šíření informací rozdělujeme informace na:
1) veřejné informace (z angl. "public information") = informace šířené hromadnými sdělovacími prostředky a tiskem, určené široké veřejnosti
2) soukromé informace (z angl. "private information")
a) informace individuálního charakteru - osobní informace týkající se každého člověka, jako jméno, datum narození, informace o zdraví, o politickém přesvědčení, o vztahu k náboženství, o majetkové a finanční situaci, o sexuální orientaci apod.
Ochrana tohoto typu soukromých informací je ustanovena v zákonech na ochranu základních práv občanů, v zákonech o ochraně osobních údajů, v informačních zákonech apod.
b) informace obecného charakteru - informace o výzkumu a vývoji, obchodní informace, politické informace a informace, které jsou intelektuálním vlastnictvím, na které se vztahuje autorské právo
Státní informační a komunikační politika – e-Česko 2006
Vzhledem k úzké provázanosti informační a komunikační politiky byl vytvořen jeden společný strategický dokument Státní informační a komunikační politika – e-Česko 2006 (SKP), jehož cílem je podpořit konkurenceschopnost české ekonomiky zajištěním bezpečných, ekonomicky i geograficky dostupných moderních služeb elektronických komunikací.
Cílový stav v roce 2006 není možné z důvodu dynamického vývoje ICT stanovit. Hlavní prioritou vlády je proto vytvářet vhodné podmínky pro rozvoj informační společnosti a zaměřit se na:

Žádné komentáře:

Okomentovat