Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

2. Postup výběrového řízení

I. Formulace celkového záměru vývoje IS-IT
Většinou zpracován ve formě informační strategie podniku. Obsahuje vizi, cíle a hlavní charakteristiky. Každá etapa vývoje IS-IT má také definovány přínosy. Součástí je i stanovení jednotlivých komponent a toho jak mají být tyto komponenty získány.

II. Příprava soutěže
Složení výběrové komise, vytvoření poptávkového dokumentu ( neobsahuje důvěrné informace a obsahuje prohloubenou funkční specifikaci těch částí které jsou předmětem soutěže) a dále pal strukturu nabídky. Vytvoří se hodnotící kritéria, která jsou stanovena tak aby projekt směřoval k naplnění cílů stanovených pro předmětnou část IS a minimalizoval rizika projektu. Některé kritéria jsou brána jako obligatorní a bez jejich splnění je účastník soutěže vyloučen.

III. Vyhlášení soutěže
Věřejná nebo neveřejná forma, poskytnutí potřebné dokumentace pro potřebu nabídky. Složení jistoty – na vinklovaný účet.

IV. Přihlášení do soutěže a vypracování nabídek uchazeči o zakázku
Konzultace s uchazeči, splnění obligatorních podmínek

V. Vyhodnocení nabídek
Dva kroky. První je vyhodnocení obligatorních podmínek a vyřazení uchazečů, kteří je nesplnily. Dalším krokem je detailní hodnocení nabídek podle všech předem stanovených kritérií a jejich vyhodnocení.

VI. Analýza referenčních instalací
Analýza již instalovaných řešení a ověření funkčnosti spojené s ukázkou u podniku s co nejpodobnějším zaměřením. Toto je důležitá část jelikož samotná nabídka může být ovlivněna i literárními schopnostmi uchazeče 

VII. Prezentace nabídek
V první kroku se posuzuje vhodnost nabízené TASW ( pokrytí funkcí, nadbytečné funkce, výstupy, flexibilita a možnost parametrizace, vhodnost uživatelského rozhranní). V druhém kroku je možnost prezentace řešitelských týmů přímo u zákazníka.

VIII. Zpracování úvodní studie
Dva nejlepší zpracují úvodní studii, tu platí zákazník.

IX. Vyhodnocení úvodních studií a podpis smlouvy s vítězem
Uzavření smlouvy s vítězem případně s dalším v pořadí.

X. Činnosti po uzavření smlouvy
Podstatnou součástí smlouvy musí být i způsob řízení celého projektu, včetně kontrolních bodů, předávácích, kontrolních a změnových procedur.

Žádné komentáře:

Okomentovat