Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Závěr

Závěrem můžu shrnout, že všechny 4 vývojové fáze teorie o TM jsou v praxi využívané a nejen profesní manager se bez jejich technik neobejde. Jen ti nejlepší si ale uvědomují nutnost preventivních aktivit a dávají jim prioritu před naléhavými důležitými úkoly. A jak říká o akutním stresu pan Bessel Kok, zástupce generálního ředitele Českého telecomu: „Za prvé si musíte uvědomit, že jste na této planetě zhruba osmdesát let. A pokud se většinu tohoto hodnotného času stresujete, pak jím hodně plýtváte. Zadruhé si uvědomte, že Váš nadřízený se stresuje přinejmenším dvakrát více než vy. A tyto příjemné myšlenky by Vám měly přinést úlevu.“

5. Seznam použité literatury:

1. Duševní hygiena a sebeřízení – Doc. PhDr. Eva Bedrnová, CSc., Mgr. Daniela Pauknerová, PhDr. Vladimír Provazník (Vysoká škola ekonomická v Praze, 1996, ISBN 80-7079-019-9)
2. JAK ÚSPĚŠNĚ ZVLÁDNOUT TLAK A STRES V PRÁCI – John Friedel, Gabriele Peters-Kühlinger (GRADA Publishing, a.s., 2006, ISBN 80-247-1517-1)
3. 100 RAD JAK BÝT ÚSPĚŠNĚJŠÍ V PRÁCI II. DÍL - – Doc. PhDr. Eva Bedrnová, CSc., Ing. David Gruber, Ing. Lenka Vichnarová (MAFRA, a.s., 2001)
4. CÍLOVÝ MANAGEMENT, MANAGEMENT ČASU – RNDr. Ing. Lenka Cimbálníková (podpůrné materiály k semináři „Managerské dovednosti II“, leden 2006)

Žádné komentáře:

Okomentovat