Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Sdružování informačních a kontrolních (Workflow) aktivit

- informační aktivity se obvykle používají pro jednotlivé úlohy tzn. vzniká další relativně samostatná síť zvláštních aktivit, které shromažďují informace o jednotlivých úlohách.
- Více informačních aktivit se obvykle sdružuje do jedné informační úlohy, která pak bývá přiřazena relací 1:1 k příslušné aktivitě

Informační úloha se plní průběžně během vykonávání prací na jednotlivých výkonných aktivitách úlohy.

Elementární vztah
- Každá aktivita je přiřazena právě jedné úloze
- počet prvků sítě se pro vyšší úroveň řízení nijak nezmění
- Obecně nelze tento postup doporučit, ale pro některé speciální aktivity je možné i jednu aktivitu považovat za jednu úlohu.
- U každá aktivity je možné kontrolovat výstupy z aktivity na nejobecnějším rozlišovacím stupni. Například jestli vůbec nějaký výstup z aktivity vznikl nebo jestli příslušný výstup obsahuje základní požadované veličiny (je-li to program, analýza, návrh apod.).

Tento elementární cyklus oprav ukazuje možnost zapojení mechanismu kontroly kvality do cyklu tvorby projektu. Kontrolu kvality dosažených výsledků je při tvorbě projektu možné popsat a zahrnout do modelu pomocí elementárního vztahu kontroly kvality každé aktivity nebo pomocí soustavy kontrolních a informačních toků.

Žádné komentáře:

Okomentovat