Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Mezi velmi vážné problémy při opravách již hotových výsledků a návazných změn patří, jak:

• vytipovat a v celém síťovém modelu charakterizovat aktivitu, kde chyba vznikla,
• v návaznosti na síťový model definovat podmnožinu těch aktivit, které mohou být změnou předchozího výsledku postiženy,
• přijmout pravidla a opatření pro řízení navigace v tomto dílčím síťovém modelu oprav během prací na opravách,
• promítnout po skončení prací na aktivitách dílčího síťového modelu oprav modifikované výsledky do všech aktivit, které buď právě probíhají, nebo byly dokončeny během prací na opravách.

Reálného řízení projektu
- z pohledu reálného řízení je nezbytně nutné transformovat síťový model řízení postupu prací na tvorbě projektu IS do formy, která bude vhodná pro úroveň řízení projektů
- pro vývoj projektu je důležité přesné vymezení jednotlivých úrovní řízení projektu. Počet prvků v jednotlivých úrovních řízení projektu je značně proměnlivý a závisí na tom, jakou míru abstrakce nebo detailu je účelné sledovat pro příslušnou úroveň řízení. Ukázka zmenšování počtu komponent modelů - nárůst abstrakce je znázorněn na obr. i.

Pro úroveň řízení celého projektu nemá smysl sledovat detailně celý průběh projektu v členění na sledování jednotlivých dílčích aktivit nebo skupin aktivit. Na této úrovni je podstatné udržet si globální přehled o projektu jako celku. Naproti tomu model řízení postupu prací na projektu se primárně zabývá problematikou navigace při tvorbě projektu - tj. následností jednotlivých aktivit a úloh, sledováním a správou jejich výsledků, apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat