Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vladimír Páral

Vladimír Páral
Autor začal psát sci-fi. Děj knížek se odehrává v daleké budoucnosti, ale lidé, byť obklopeni technickými vymoženostmi mají stejné potíže jako v současnosti.
• Válka s mnohozvířetem vytahuje ekologické problémy, které si lidé udělali svou lhostejností sami, a teď to vypadá, že na to dojedou, husté mazlavé chuchvalce je všechny pohltí…. Samozřejmě, musí to dobře dopadnout.
• V Zemi žen je parodován rozrůstající se feminismus, takže ženy zavřou muže do rezervací a chovají je tam jako živé konzervy spermatu. Ne všem se však tento způsob reprodukce zamlouvá, a tak vznikne mezi ženami vzpoura a ty rozumné zlikvidují extremistky, žena a muž prostě patří k sobě, i když se občas hádají.
• V Pokušení AA-ZZ - jsou vzorky lidí ze všech společenských vrstev, kteří jsou názorově, povahově i společensky odlišní vystavení pokušení prodat svou planetu mimozemšťanům. V takhle vypjaté situaci se lidé dokáží spojit proti společnému nebezpečí a neprodají.
Poslední etapa autorovy tvorby klouže k pornu. Sex byl sice od jeho mládí hlavní náplní jeho knih, nyní však napsal dvě knížky, v nichž si kamarádky pořídily bordel a snaží se ho vést na stále se zvyšující profesionální úrovni. Děj tam sice je, ale poněkud se ztrácí v barvitých erotických scénách.
• Playgirls I a II

Žádné komentáře:

Okomentovat