Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pro personální a organizační zajištění těchto etap je nutné mít na zřeteli, že jde o:

• tvůrčí, nestandardní charakter prací (návaznost na podnikatelskou strategii a moderní inovativní pojetí přeprojektování)
• týmovou práci (maticové struktury, ale časti o bez lokálního soustředění pracovníků a s možností práce ve více týmech)
• práce vyžadující vhodné kvalifikační a profesní složení týmu a jeho vedení (rúzné formy pružných týmů s proměnou strukturou, používání brainstormingu)
Při týmové práci by se mělo uvažovat také o aplikaci participativního řízení orientovaného na konečné výsledky procesů. Doporučuje se propojení pracovníků týmů s klíčovými zákazníky a dodavateli.
Existuje pět základních etap kterými prochází vývoj organizace v závislosti na IS/IT – dvě raná stádia (1. Využití IT bez větších změn podnikatelských procesů a organizace; 2. IS/IT ovlivňují vnitřní procesy a uspořádání) mají evoluční charakter zaměřený na zvyšování účinnosti aplikacemi IT (úspory času, snižování počtu pracovníků); další tři etapy ( 3. Změny podnikatelských záměrů; 4. Nové pojetí podnikání a organizace – jako systém; 5. Nové vymezení samotného pojetí podnikání a organizace) mají revoluční a systémový charakter. Jsou založeny na rozvoji informačních procesů, podporovaných moderními IT. Reengineering patří právě k vývojově posledním dvěma etapám.
Reengineering je typickou aplikací informačního managementu

Absorbce inovace
Absorbci systému je nutné chápat ve dvou rovinách:
1) v rovině systému – jeho připravenost na nové technologie
2) v rovině lidské
Integrace inovace
Spojení vnitřních a vnějších podnětů,.

Žádné komentáře:

Okomentovat