Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Cíle

jsou jednoznačně orientovány na potřeby a přání či dnes i aspirace konečného zákazníka. U klíčových procesů pak bývají vyjádřeny tzv. hodnotovou metrikou procesů. U procesů pomocných jde o klasické pojetí cílů i zajištění funkce procesů klíčových. Doporučuje se za cíle procesů volit výhodnou kombinaci 4 skupin parametrů ( jakosti, služeb, nákladů a času).
Z pohledu změny dosavadních organizačních struktur při přeprojektování dochází k ekonomicky účelné integraci původních fragmentárních struktur do pružných týmů či větších útvarů se značným řídícím rozpětím..
Některé složité a obtížně zvládnutelné komplexní procesy je nutno rozložit na dva či několik málo podprocesů. A obrácené, v jiných případech se procesy prodlužují, a to zejména propojením s vybranými dodavateli či zákazníky.
• zajištění procesní integrace v nových procesech – jde většinou ve složitých projektech o vhodné uplatnění IS/IT (Aplikace IS/IT v reengineeringu má zajistit kvalitativně integrované řízení klíčových i pomocných procesů. Klíčovým je umění tvůrčím způsobem nacházet a aplikovat nové možnosti, jež poskytují informační systémy se sdílením databází, počítačová komunikace, videokonference. Nezbytnost nepřizpůsobovat dnešní kvalitativně nové možnosti IS/IT dřívějším potřebám a degradovat je na pouhé prostředky automatizace postupů minulosti.)
5) Implementace projektu – Předpokládá se týmová realizace projektu. Obvykle jde o pružné týmy s proměnou strukturou a tvůrčím lídrovským vedením. Nezbytná je plná podpora vrcholového vedení organizace. Podnik zavádějící reengineering by měl dokázat vyrovnat se samostatně s hluboce interními manažerskými problémy. Pro tyto problémy je typická výrazná priorita znalosti místních podmínek a realizačních předpokladů, strategických i taktických záměrů podnikatelské činnosti, motivačního zázemí lidí i jejich preferencí.
6) Průběžná inovace - Reengineering pro moderní firmy není ukončen realizací jeho projektu. Dochází k inovačním cyklům tak jak to aktivní adaptace na měnící se tržní podmínky vyžaduje. ( konkurenční přednosti jsou jen na chvíli)

Žádné komentáře:

Okomentovat