Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Prezentace analýzy a návrhu IS

Při návrhu IS je velmi důležité dokázat návrh co nejlépe prezentovat - prodat. Návrh a prezentace návrhu je hlavně o schopnosti komunikace. Při návrhu musí řešitel komunikovat s budoucími uživateli.
Prezentace
- sdělování informací jedné nebo několika osobám (tedy jednosměrná komunikace). Prezentace je založena na komunikaci. Prezentovat lze písemně nebo ústně. Každá prezentace má dva hlavní aspekty: obsah a formu. Úspěch každé prezentace je založen na vzájemném působení tří faktorů: Obsah a forma sdělení, publikum a osoba prezentujícího.
Důležitý je cíl prezentace - čeho má být dosaženo. Prezentace musí mít logiku. Projev by neměl mít více jak 60 slov za minutu. Prezentující by se měl umět přizpůsobit náladě, atmosféře i prostorám - být dostatečně pružný.
Struktura prezentace:
1) úvod (10%)
2) hlavní část (70%)
3) závěr (10-20%)
4) prostor na diskuzi (10-?%)
Na počátku je vhodné seznámit publikum s cílem a hlavními body prezentace. Důležité je určit téma (o čem), účel (proč to říkám) a publikum (pro koho to dělám). V závěru je nutno shrnout obsah, formulovat srozumitelné závěry a zopakovat hlavní body prezentace.

Žádné komentáře:

Okomentovat