Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Přidělování doménového jména

– administrativně – IANA, kontinenty evropa RIPE, v ČR je CZ NIC. Technologicky – ruční zadání IP, nebo využití dynamického dočasného propůjčení adresy službou DHCP.
Základní technologické komponenty používané při tvorbě aplikací provozovaných na službě WWW:
technologická stránka sítě – kabely, huby, WWW server (stroj), síťové karty,..
SW stránka: databáze, WWW server (program pro zpracování požadavků), zabezpečovací systémy (antiviry, antispamy, firewally..). ????

World-Wide Web, často také WWW nebo taky 3W, je jednou z nejnovějších služeb Internetu. Je velmi ambiciózní, ale díky svým vlastnostem také náročná na přenosové kapacity. Lze ji charakterizovat jako systém:
hypertextový - dokument (stránka) může obsahovat odkazy na jiné dokumenty, dokonce i na jiné služby sítě. Jedním kliknutím myší se můžete přenést z Ameriky třeba do Austrálie.
multimediální - dokumenty nejsou omezeny na textové informace, kromě textu dokáže dokument pracovat také s obrázky, se zvukem, prostě vším, co dokážeme rozumně převést do digitální podoby - tady používáme pojem multimédia.
uživatelsky přívětivý - tímto označením je většinou charakterizováno grafické uživatelské rozhraní, jehož používání je většinou snadné a intuitivní.

Žádné komentáře:

Okomentovat