Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Digitální podpis s dodatkem ke zprávě a s využitím digitálního certifikátu

(zaručuje původ zprávy a její integritu-tj. neporušenost, nezměněnost, pozor NIKOLI Důvěrnost-tajnost).
Postup:
odeslání zprávy, z ní aplikací jednocestné funkce výtah, zašifrování výtahu privát. klíčem odes., poslání.
Příjemci přijde zpráva, šifrovaný výtah, digitální certifikát s veř. klíčem odesílatele – potvrzeno, že je to veř. klíč.odes.
Aplikuje se jednocestná funkce na zprávu a vytvoří se výtah, šifrovaný výtah se dešifruje, výtahy se porovnají, pokud se rovnají je všechno OK.
Pokud se nerovnají, byla zpráva během cesty změněna, nebo byl použit jiný veř. klíč než odes.



Charakteristiky jednotlivých kategorií počítačů
Základní technické a programové charakteristiky, aplikační možnosti, vývojové trendy jednotlivých kategorií, příklady. Kritéria výběru technického vybavení a operačního systému pro IS.
Úloha - předpoklady:
Vaším úkolem je provést návrh konfigurace PC
Zadání:
· Navrhněte konfiguraci významných komponent PC, které chcete užívat v domácnosti, ale i k plnění některých pracovních úkolů, a která by Vám umožnila také připojení k Internetu.
kompatibilita, vyváženost výkonu, přestavitelnost (možnost modernizace)
připojení k internetu: PC se síťovou kartou / modemem (telefonní, ADSL, kabelovka- broadband), W98 SE (či vyšší)- podpora TCP/IP, RAM 256 MB a vyšší, HDD 20 GB a vyšší, procesor celeron 1,6 MHz a vyšší (dle záměru provozovaných aplikací), monitor, klávesnice, myš, tiskárna, skener, USB porty, další porty, reproduktory, mikrofon (např. pro IP telefonii). Grafická karta. CD rom resp. vypalovačka- zálohování souborů.
SW: OS, internetový prohlížeč (IE,Opera., Firefox), textový editor (602, Word,..), tabulkový kalkulátor (Excel), mailový klient (Outlook express), prohlížeč obrázků (Photo editor, ACD-see, Irfan-view..), přehrávač hudebních a video souborů (W media Player, Real Media, QuickTime..), kompresní program (Winzip, PowerArchiver..).

Kritéria výběru tech. vybavení a operač. syst. pro IS:
- výkon, kompatibilita, funkcionalita kterou potřebuji

Žádné komentáře:

Okomentovat