Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Groupware:

je programové vybavení, které umožňuje dvěma a více lidem navzájem komunikovat, kooperovat na společném díle a koordinovat jejich aktivity.
komunikace – výměna zpráv, požadavků, instrukcí
kooperace – práce nad společnými dokumenty
koordinace – vzájemné sladění činností
Groupware produkty poskytují: elektronickou poštu, osobní kalendář, skupinové plánování, správa dokumentů, konference, nástěnka, diskusní fórum, zadávání a sledování plnění úkolů, sdílený adresář dokumentů, podpora mobilních uživatelů, přístup přes web.
Nejrozšířenější produkty: Lotus Notes/Domino, Microsoft Outlook + Microsoft Exchange Server, Nowell Groupwise.

Workflow:
znamená automatizaci celého nebo části podnikového procesu, během kterého jsou dokumenty, informace nebo úkoly předávány od jednoho účastníka procesu k druhému podle sady procedurálních pravidel tak, aby se dosáhlo nebo přispělo k plnění celkových globálních podnikových cílů.
Workflow Poskytuje – grafický návrh workflow, role, pravidla, řešení výjimek, monitoring, měřitelnost, simulace, aktivita, databázové rozhraní, připojování dokumentů.
Co od implem. Workflow lze oček: zavedení standardních postupů zvyšuje efektivitu práce, snižuje náklady, přispívá ke zjednoduš. podnik. procesů, zlepšuje organizaci a kvalitu práci, pracovní postupy jsou uchovány v systému a ne v hlavách odcházejících pracovníků, noví pracovníci se mohou snadněji zapracovat, na základě zdokumentovaných pracovních postupů je možno lépe navrhovat změny, v každém okamžiku je zjistitelný stav konkrétního případu, vyřizování případů se značně urychluje, veškeré změny v kolujících dokumentech jsou autorizovány, průběh každého případu je zachycen v historii kterou nelze dodatečně měnit, manažeři získávají věrohodnější podklady pro hodnocení pracovníků, jsou integrovány dokumenty a aplikace, je podporováno řízení kvality.
podle charakteru procesů:
Podpůrný – Opakovaný = administrativní, Podpůrný – Unikátní = ad hoc, Rozhodující – Opakovaný = produkční, Rozhodující – Unikátní = kolaborativní.

Žádné komentáře:

Okomentovat