Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

VKLADOVÉ PROGRAMY

Plánované spoření s prémiovou úrokovou a bonusovou odměnou. Tyto programy umožňují klientům pravidelné spoření, umožňuje splatnost výběru (kdykoliv můžeme vybrat). V případě, že splatnost prodloužíme, dostaneme další bonusovou výhodu. Čím větší objem vkladů ukládáme, tím máme větší výhody. Je možno předčasně vybrat peněžní prostředky, ale jeho nevyužití je opět bankou zvýhodněno. Banky při tomto vkladovém programu umožňují další produkty.

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Hypoteční zástavní list
- je dluhopis vydaný bankou, která má oprávnění poskytovat hypoteční úvěry. Jeho nominální hodnota včetně splatných úroků je zajištěna pohledávkami z hypotečních úvěrů, které banka poskytla. Oproti jiným CP mají vyšší bezpečnost.

Výnosy z HZL jsou osvobozené od daně z příjmu. Z hlediska bezpečnosti a výnosnosti patří mezi stabilní investiční nástroje. Klient má možnost kdykoliv vlastněný HZL během jeho životnosti odprodat.

SPP = jsou dluhopisy, které vydává stát pro krytí krátkodobých potřeb státního rozpočtu v důsledku jejich krátkodobého nesouladu se zdroji.

Pokladniční poukázky jsou vysoce likvidní cenné papíry zpravidla diskontovaného dluhopisu, znějící na doručitele a vydávané v zaknihované podobě. Vyznačují se krátkodobou likviditu.

Depozitní směnka = je CP, kde se výstavce (banka) zavazuje, že zaplatí oprávněné osobě určitou peněžní částku na určitém místě v určitém čase. Jak je na směnce uvedeno.

Depozitní certifikáty = jsou CP na kterém banka potvrzuje, že majitel CP složil bance určitou peněžní částku na stanovenou dobu a sjednaný úrok Je vydáván na majitele

Komerční papíry = jsou vlastní směnky emitované velkými společnostmi a korporacemi na diskontované bázi s dobou splatnosti od jednoho dne do ¾ roku, maximálně 270dnů.

Obligace a dluhopisy (na kopírce)

Žádné komentáře:

Okomentovat