PLODY MOŘE, SLÁVKY + ÚSTŘICE 2.
- je možné je zmrazit na –18°C až na 1/2 roku, nebo zmrazení v láku 1% nálevu octa a soli
- podle exportních názvů se k nám do ČR dováží z Itálie různé směsi – mušlí, krabího masa, krevet a sépií – jsou určeny přímo k jídlu
- vakuově zabalené a mražené slávky = běžný a bezpečný produkt
- příprava slávek = měkkýš, který má dvě tmavé lastury, doporučuje se důkladně propláchnout v čisté vodě a kartáčem očistit skořápky + odstřihnout lisové vlákna – pak vložit do vařící vody (páry) – po uvaření musí být otevřené – ty co se neotevřou nekonzumovat
- vaří se v páře (tlakový hrnec) + přidává se bílé víno = vzniká vývar, který je považován za delikatesu + rozpuštěné máslo (Francie)
- můžou se vařit na pánvi s pokličkou nebo v mírně osolené a okořeněné vodě 5-10 min, v mikrovlnné troubě 6 min, v páře nebo je lze grilovat 10-15 min
Žádné komentáře:
Okomentovat