Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PLODY MOŘE, KREVETY



KREVETY


- velká skupina druhů:

• krevety chladných moří PANDALIDAE
• krevety tropických moří PANAIDAE
- odlišují se také barvou – bílé, tygrovité, červené atd.
- existuje jediná sladkovodní kreveta v Jižní Asii – Macrobrachim resentergin
- kuchyňské zpracování: vaří se, někdy se obalují ve strouhance, dají se grilovat,
- u nás se prodávají v těchto formách:

• Headless – obchodní termín pro část bez hlavy
• Peeled – loupané

- existuje široký sortiment – zmrazené, loupané, neloupané, předvařené, pro přímou konzumaci, pro zpracování
- preferuje se úprava v horké páře, také se prodávají zauzené (v solném nálevu)
- používají se do zdobených pohárů, salátů - mají jemné a chutné maso

Žádné komentáře:

Okomentovat