Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

V sprievodnom liste sa uvádza aj osoba ...

V sprievodnom liste sa uvádza aj osoba poverená na odôvodnenie vládneho návrhu zákona v NR a vo výboroch.
Ak sa má na základe vydať aj vykonávací predpis, vláda si môže od navrhovateľa vyžiadať jeho návrh. Návrhovateľ zákona predkladá návrh vykonávacieho predpisu, ak má nadobudnúť účinnosť súčasne so zákonom, na základe ktorého sa má vydať.

Poslanecký návrh zákona – tu nie je pripomienkové konanie, je na poslancovi, koho osloví.
Poslanec pri svojej zákonodarnej iniciatíve sa riadi Legislatívnymi pravidlami tvorby zákonov. Návrh zákona musí byť podpísaný tímito poslancami. Návrh zákona vypracovaný poslancom /poslancami/ sa považuje za podaný, ak bol doručený predsedovi NR SR so sprievodným listom podpísaným povereným poslancom cez podateľňu Kancelárie NR SR v počte 5 podpísaných výtlačkov. V sprievodnom liste sa uvádza aj osoba /osoby/ poverená /poverené/ na uvedenie návrhu zákona v NR a jej výboroch.
Návrh zákona výborom NR SR – návrh zákona podpisuje predseda príslušného výboru. Návrh zákona sa považuje za podaný, ak bol doručený predsedovi NR SR so sprievodným listom podpísaným predsedom výboru a s príslušným uznesením výboru cez podateľňu Kancelárie NR SR v počte 5 podpísaných výtlačkov.

Žádné komentáře:

Okomentovat