Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Rozpory – sa riešia na porade, ...

Rozpory – sa riešia na porade, ktorú zvolá príslušné ministerstvo. V prípade nezhody sa riešia osobným rokovaním príslušných ministrov.
- Legislatívna rada vlády SR – je stálym, poradným, iniciatívnym a koordinačným orgánom vlády pre oblasť legislatívy. Jej činnosť a postup pri prerokovávaní právnych predpisov upravuje Štatút LRV SR. /ďalej viď. Otázku č. 12 – Postup pri prerokovaní zákona v LRV a schválenie zákona vo vláde/.
- Vládny návrh zákona – vláda schvaľuje návrh zákona , ktorý predkladá NR SR v zbore uznesením. Uznesenie obsahuje názov zákona, vláda schvaľuje návrh zákona, poveruje predsedu vlády predložiť návrh zákona na prerokovanie NR SR a príslušného člena vlády odôvodniť vládny návrh zákona v NR SR, kto predložil, kedy a kde. Návrh zákona jJe schválený, ak s ním vyslovila súhlas nadpolovičná väčšina členov vlády. Vládny návrh zákona po schválení podpisuje predseda vlády a príslušný minister v 8 exemplároch. Podpisy sa uvádzajú pod dátumom schválenia návrhu vládou.
Vládny návrh zákona sa považuje za podaný vtedy, ak je doručený predsedovi NR SR cez podateľňu Kancelárie NR SR v počte 250 výtlačkov, vrátane 5 podpísaných so sprievodným listom predsedu vlády a s príslušným uznesením vlády, taktiež sa vyžaduje v elektronickej podobe.

Žádné komentáře:

Okomentovat