Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Termínované obchody na FX

Kromě nákupu a prodeje na spotové valutě banka provádí forwardové a swapové operace. U forwardu se sjednává nákup či prodej na valutě jiné než-li spotové. Jde o zajišťovací obchod, kterým se klient nebo banka jistí proti kurzovým pohybům. Cena je opět kótována aktuálně dle vývoje kurzů obchodovaných měn a úrokových sazeb na příslušné období u těchto měn.

Swapový obchod – představuje v podstatě prodej jedné měny za druhou na spotové valutě a současně je dohodnut zpětný nákup ve forwardové valutě. Obchod se sjednává jako forward.

Výhody termínovaných obchodů:
• Eliminace Kurzových rizik
• Přesná kalkulace nákladů, výnosů, apod.
• Možnost kombinací termínovaných obchodů.

Obchody s klienty

Speciální devizové kurzy:

Při nákupu, prodeji devizových prostředků nad 50 000,- USD nebo ekvivalent v jiné měně klient kontaktuje telefonicky dealing a dohodne si s dealerem individuální spotový kurz, zohledňující vývoj situace na mezibankovním trhu.
Termínované obchody:

Banka uzavírá forwardové a swapové obchody s klientem na základě rámcové smlouvy u objemů vyšších než 50000,- USD nebo ekvivalent v jiné měně. Klient opět kontaktuje telefonicky dealing a dohodne náležitosti obchodu. Součástí obchodu je složení stanovené částky (max. 15% z objemu obchodu)§ na margin account - účet pro zajištění.

Žádné komentáře:

Okomentovat