Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Operace s pokladničními poukázkami pro klienty:

Klient, který splňuje podmínky obchodování s pokladničními poukázkami kontaktuje dealing centrály, s kterým může dohodnout následující typy operací:

• Nákup nebo prodej PP za limitní cenu, stanovenou klientem na sekundárním trhu
• Nákup. prodej za cenu, kterou určí dealer dle uzavřeného obchodu na sekundárním trhu
• Nákup PP v primární aukci
• Repo nebo revers repo operací, t.j. klient získá prostředky nebo uloží volné zdroje do banky se zástavou PP a dohodou o zpětném odkupu
• Sell-and-buy operaci, t.j. klient získá prostředky nebo uloží volné zdroje do banky se zástavou PP a dohodou o zpětném odkupu
• Sell-and-buy operaci, tj. nákup nebo prodej PP s dohodou o zpětném odkupu, prodeji.

Obchody se uzavírají na standartní dobu (den, jeden a dva týdny, 1, 3, 6, 9,12 měsíců) v objemech minimálně 10 mil. Kč. Při nákupu a prodejích dochází k vypořádání obvykle dva pracovní dny po uzavření obchodů.
Foreign Exchange

Foreign Exchange je název pro trh s devizovými prostředky. Jde o nákupy a prodeje deviz za koruny nebo za jiné devizi. Obchody se sjednávají s bankami v ČR i v zahraničí.

Nákupy a prodeje jsou zavírány na tzv. Spotové valutě, to znamená, že k vypořádání obchodu dochází za dva pracovní dny po jeho uzavření.
Ceny – kurzy-jsou kótovány bankami na mezibankovním trhu. Vyjadřuje poměr dvou měn, které jsou právě obchodovány. Rovněž jako ceny u korunových depozit, zohledňují politické a ekonomické ukazatele zemí. Déle výši úrokových sazeb v zemi, nabídku a poptávku po dané měně. ap.

Žádné komentáře:

Okomentovat