Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Money Market

Money Market představuje mezinárodní trh v oblasti termínovaných obchodů s korunovými a devizovými depozity.
Obchody jsou uzavírány mezi bankami buďto přímo, nebo prostřednictvím brokerů. Brokeři tvoří mezičlánek – zprostředkovatele obchodů.
Půjčky jsou sjednávány na dobu již od jednoho dne. Standardně pak na jeden a dva týdny, jeden, tři, šest a dvanáct měsíců. Cena – Úroková sazba – se odvíjí od kotací brokerů a jednotlivých bank. Tyto kotace se neustále aktualizují a vypovídají o stavu ekonomickém a politickém, o stavu likvidity konkrétní banky.
Objemy, ve kterých se uzavírají obchody, představují stovky miliónů Kč na jeden obchod.

Obchody jsou uzavírány s bankami v České republice i v zahraničí.

Moravia Banka nabízí svým klientům produkty podobné mezibankovním obchodům, zajišťující vhodné řešení krátkodobého cash flow:

Individuální termínované vklady – korunové ( dále ITV)
Minimální vklad je 5 000 000 Kč s dobou uložení již od jednoho dne do jednoho roku, na jakoukoliv nestandardní dobu. Obchody sjednává klient telefonicky s dealerem centrály na základě podepsané rámcové smlouvy. Individuální úroková sazba odráží situaci na mezibankovním trhu.
Převod prostředků při splatnosti na účet klienta banka garantuje ve stejný den, při převodu do jiné banky nejpozději následující pracovní den na clearingový účet klienta. Účet není poplatkován.

Žádné komentáře:

Okomentovat