Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Proč studovat MBA program. Co mi to přinese?

Esej:

Odpověď na tuto otázku je poměrně rozsáhlá, shrňme ji tedy do základních bodů:

Díky zaměření na Vaši praxi přinese rozšíření znalostí z Vašeho oboru.
Uspokojení Vaší touhy po sebevzdělávání
Mezinárodně uznávaný titul.
Možnost kariérního růstu
Zlepší se Vaše uplatnění na pracovním trhu

MBA

MBA (Master of Business Administration) představuje profesní vzdělávací program zaměřený na prohloubenou znalostí v oboru management a především na rozvoj manažerských dovedností a praktických zkušeností. Tento program je primárně určen uchazečům s vysokoškolským vzděláním, kteří usilují využít znalosti ve své profesní praxi; tedy manažerům, členům managementu, podnikatelům, zaměstnancům státní správy a samosprávy, zda představitelům neziskových organizací. Program MBA je však směřován především na ty, kteří mají v úmyslu držet krok s nejnovějšími trendy moderního managementu a chtějí mít náskok před ostatními.

Výuka profesních programů MBA je rozložena do tří semestrů, probíhá zásadně v češtině, distanční formou, tzv. metodou e-learning včetně tematických setkání s lektory. Každý student získá na webových stránkách Business Institut přístup do studentské sekce, ve které nalezne všechny informace, dokumenty a materiály potřebné ke studiu.

Studium je vždy rozloženo do tří semestrů, z nich každý trvá půl roku; celková doba studia tak v ideálním případě dosahuje délky jeden a půl roku. Semestr je rozdělen do čtyř modulů. Každý z nich představuje určitou oblast problematiky, kterou student musí zvládnout, aby úspěšně splnil podmínky studia. Výstupem za jednotlivé moduly jsou pak postupové práce, ve kterých účastník převádí teoretické poznatky do praxe a dokazuje tím pochopení dané problematiky. V posledním semestru vypracovává student závěrečnou práci pod vedením lektora a na závěr studia spolu s obhajobou své práce absolvuje zkoušku před tříčlennou komisí. Po splnění všech studijních povinností získá absolvent osvědčení o absolvování studia a diplom s uděleným titulem MBA.

Žádné komentáře:

Okomentovat