Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Co je program MBA?

Program MBA (Masters of Business Administration) je postgraduální studium zaměřené na byznys a komunikaci. Rovněž je jedním z nejhledanějších programů po ukončení studia celosvětově. Tento program Vás posune dál v oblasti byznysu a administrace. Program MBA Vám dá nové poznatky a vědomosti, které můžete později využít v budoucí manažerské pozici. Tento program vznikl ve Spojených Státech počátkem roku 1900. Jeho trvání je přibližně dva roky v USA, ale v Evropě trvá kurz zhruba rok nebo dokonce jen 10 měsíců. Kurz MBA je uznáván celosvětově a je jeden z mála titulů, který i když získáte na Slovensku, tak Vám ho uznají v zahraničí.

Kurzy v programu MBA jsou navrženy tak, aby seznámili studenty s různými oblastmi podnikání, například základy z účetnictví, financí, marketingu, lidských zdrojů, operačního managementu, apod.

Co nabízí MBA?
Znalosti z oblasti byznysu: naučíte se cenné strategie a postupy, které můžete později uplatnit v praxi. Některé školy nabízejí i stáže, kde můžete přímo aplikovat poznatky, které získáte během programu.

Vůdčí schopnosti: Leadership nebo česky vůdce je jedna z nejzodpovědnější funkci v podnikání a byznysu. Pro takovou pozici je nutná dlouhodobá příprava, znalosti a zkušenosti. Program MBA toto všechno nabízí. MBA sestává z množství prezentaci, skupinových projektů, které jsou nedílnou součástí práce v oblasti byznysu. Tyto cenné zkušenosti později využijete v praxi a skoro žádná vzniklá situace Vás nemůže překvapit.

Budování sociálních vztahů: Spojení, které si formujete s ostatními členy kolektivu je jednou z části úspěšného byznysu a podnikání. Vše závisí na vztazích a od Vaší schopnosti si je budovat. MBA nabízí různé projekty, na kterých se zúčastní celá skupina nebo vícečlenné tým. To napomáhá upevňovat a vytvářet nové vztahy a přátelství, které v budoucnu mohou být cenné.

Jaká jsou kritéria pro přijetí pro uchazeče, kteří mají zájem studovat MBA v USA?
Mnoho škol má svá vlastní pravidla pro přijetí uchazeče pro tento program, ale nejběžnější kritérium je věk a zkušenosti. Školy preferují uchazeče s předchozími zkušenostmi alespoň 4 až 5 let. Průměrná věková hranice přijetí je od 26 do 30 let s tím logicky souvisí i předešlé zkušenosti. Pod 25 let některé školy vůbec nepřijme uchazečů.

GMAT skóre: je nezbytné dosáhnout určitý level a pokud se chcete dostat do nejvyšší skupiny, měli byste dosáhnout celkové skóre 600. Toto skóre však není garancí přijetí na MBA program, toto skóre Vám však může zvýšit šanci na přijetí.

Žádné komentáře:

Okomentovat