Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 3 – Zelený team 2/3

O hodinu později už seděli v klubu u večeře a lahve prvotřídního vína a probíraly vše možné. Když se rozcházeli, stanovili na druhý den poradu na ministerstvu.
Hned ráno zašel Marcinko za Weberem, a dozvěděl se, že ten stabilizátor je z miniponorce třídy FOCA, která patří Srbskému námořnictvu. Pak si sebral stabilizátor a vydal se sním na ministerstvo. Tam na něj čekal na něj už čekal sir Davis, velitel zvláštních jednotek major Geoffrey Lyondale, hrabě z Lehmontu a jistý sir Izmael Brookfield. Marcinko jim sdělil své poznatky a dozvěděl se od Lorda B, že ponorku ukradla ze Splitu teroristická organizace Synové Gornjiho Vakufa. Dále se dověděl, že jsou v Londýně v jednom skladišti. Hned se začala plánovat přepadová akce, ale Zelený team byl určen jen jako podpůrná jednotka. Celá akce však skončila tragicky. Zahynulo při ní 32 členů britské elitní jednotky SAS a teroristi uprchli. Po akci se Marcinko vrhl na Lyondala a zmlátil ho tak, že musel být převezen do nemocnice.
Ihned po tomto incidentu vydal Pinky na Marcinka zatykač. Marcinko se tak musel se svým teamem stáhnout a schovávat se. Mezitím však přišel Marcinko na spojení mezi lordem B a teroristy. A protože odjel lord B do Nice, zelený team se pustil za ním. Vzhledem k tomu, že neměli žádnou výzbroj, museli si nějakou obstarat. Tak se cestou zastavili na jedné americké základně v Evropě, kde potřebné věci ukradli.
Ve Francii začal Zelený team sledovat lorda B. Po nějaké době zpozorovaly lorda B s jistým inženýrem z místní jaderné elektrárny. Rozhodli se, jít se do ní podívat. Při podrobném průzkumu našli ve skladišti s vyhořelým jaderným palivem olověnou bednu. Když ji otevřeli, zjistily, že je v ní nebezpečný biologický plyn, ale pouze 6 ze 12 plechovek. Jednalo se o nesmírně nebezpečný plyn, který vyrobili Rusové pod názvem BA-PP3/I (sloučenina slezinné sněti a plicního moru). Zelený team se pak vrátil do hotelu i s plechovkami.
Mezitím ale lord B odcestoval do Pákistánu i s plechovkami, takže se musel Zelený team vydat za ním. Cestou se zastavili v Itálii, kde se setkali s přítelem Mika Owena jistým italským plukovníkem Angelottim, kterému předali BA-PP3/I a vzali si od něj pytel s výbušninami a nějaké peníze. Když konečně dojeli do Pákistánu, kontaktoval Marcinko svého přítele Iqbala, řekl mu, proč je v Pákistánu, a pověřil ho sehnáním nějaké výzbroje. Potom zašel za bývalým americkým pilotem, který létal už ve Vietnamu a najal si ho i s letadlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat