Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 6 – Jednotka SEAL alfa 1/2

Autor: Richard Marcinko
Název knihy: Profesionální válečník 6 – Jednotka SEAL alfa
Rok vydání: 1998
Překladatel: Roman Marhold
Stručný obsah: Tentokrát byl Marcinko a jeho team pověřen generálem Cookerem zlikvidovat jednu čínskou loď v Jihočínském moři. Loď údajně přepravovala zbraně, které se chystali Číňané prodat. Marcinko na loď zaútočil. Kromě posádky tam byly také členové Čínské elitní jednotky. Sice s problémami ale podařilo se jim je zlikvidovat a celou loď obsadit. Při podrobném průzkumu oběvili hromadu střelných zbraní z celého světa, taktické střely tipu země země s plochu dráhou letu, ale hlavně prototip nejmodernějšího odposouchávacího a monitorovcího zřízení, které vyvynula DIA zvaný Velký bratr. Dále získaly mnoho dokumentů nesoucí označení Přísně tajné, které pocházeli z Pentagonu. Marcinko sebral dokumenty a Velkého bratra, pořídil fotografie a celou loď potopil. Pak na člunu dopluli na předem dohodnuté místo, kde je vyzvedla americká ponorka. S té se pak Marcinko pomocí Velkého bratra spojil s generálem Cookerem.
Později obdržel Marcinko zprávu, že si ho vyžádal jistý japonský důstojník a že pro něj letí vrtulník. Teprve v Okinawě zjistil, že si ho vyžádal Toširo Okinaga, aby mu pomohl při osvobození rukojmích, které drželi čínští teroristé. Když tam přijel, byl svědkem opravdové katastrofy. Japonské komando zaútočilo na McDonald, který následně vybuchl. To vše měl na svědomí jistý vlivný člověk z Bílého domu. Tošo ale zjistil, kde mají teroristé sídlo, tak na něj s Marcinkem zaútočili. Všechny pozabíjeli a získaly opět tajné dokumenty pocházející z Bílého domu. Z toho Marcinko usoudil, že někdo z Bílého domu předává tajné materiály Číňanům.
Když se vrátil zpět do Washingtonu, sešel se hned s generálem Cookerem. Ten si ho vyslechl a přidělil mu jako spojku jistou agentku DIA pracující pro Cookera Joanne Montgomeryovou. Marcinko ji pozval na večeři do Čínské restaurace, kde si budou moci v klidu pohovořit. V průběhu jejich debaty ale dorazil do restaurace Li Či-men a Bentley Brendel. Marcinka hlavně zaujali spisy, které měl Číňan v kapse. Byly to tajné spisy nesoucí označení Přísně tajné. Tak teď už Marcinko věděl, jak se dostávali tajné informace k Číňanům.
Druhý den si Marcinka pozval do své kanceláře v Bílém domě Pinky Prescot III. Marcinko to nejdřív odmítal, ale na rozkaz generála Cookera tam šel. A dobře udělal. Zjistil totiž, že Pinky poskytuje Brendelovi tajné dokumenty a ten je pak dává Li Či-menovi. Tak Marcinko Pinkymu všechno řekl a ten se s obavami o svůj zadek stáhl do své kanceláře a nechal Marcinka s Brendelem o samotě. Marcinko nejdřív Brendela vyslechl a pak ho zmlátil.

Žádné komentáře:

Okomentovat