Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 6 – Jednotka SEAL alfa 2/2

Autor: Richard Marcinko
Název knihy: Profesionální válečník 6 – Jednotka SEAL alfa

Na druhý den si dal Marcinko schůzku s generálem, ale zastihl ho na cestě z L.A., takže s nim hovořil pouze v autě cestou ke generálovi domu. Hned za letištěm je ale začalo sledovat civilní auto a u Pentagonu na ně zahájilo palbu. Marcinko tedy za jízdy vystoupil a zlikvidoval útočníky. Jak později zjistil šlo o příslušníky čínské mafie se kterou byl spojen i Li Či-men.
Další den odletěl Marcinko a jeho team spolu s generálem do Říma. kde se měli setkat s ruským ministrem vnitra Viktorem Grinkovem. Před schůzkou v noci ale Marcinko a jeho lidi Grinkova přepadli, zneškodnili jeho zabijáky donutili Grinkova ke spolupráci. Brzy rán odletěli do Tokia, kde spolu s Tošou zjistily, že Li Či-men chce zaútočit na Tchai-wan. (Když by Číňané obsadili Tchai-wan, získali by tím dominantní postavení v celé Asii, mohli by ohrozit i okolní velmoci včetně USA). Tak zavolali Marcinkovu příteli Archovi Keliovi, pilotovi NAVY, který sloužil na Okinawě, a poprosili ho, jestli by s nimi odletěl na Tchai-wan. Ten souhlasil. Ten souhlasil. Tak naložili zbraně a výstroj a spolu s Tošou odletěl Marcinko a jeho team směrem na Tchai-wan. Když byli na ostrovem, seskočili a doplachtili na malý ostrov poblíž Tchai-wanu, ze kterého ho chtěl Li Či-men odstřelovat. Tam se zakopali a vyčkávali. Nad ránem připlula ponorka ze které se vylodilo asi 40 mužů. Marcinkovo hoši je zlikvidovali a on sám si vzal na starost Li Či-mena a Brendela, který připlul s nimi. Nejprve z nich dostal přiznání a pak je oba zastřeli. Po návratu do států se ještě postaral o budoucnost Pinkyho (předčasný odchod do důchodu).
Hlavní postavy: Richard Marcinko – profesionální, nekonvenční a zkušený válečník a zabiják
Vedlejší postavy: Arch Kielly, generál Cooker, Toširo Okinaga, Joanne Montgomery, Viktor Gringov, Li Či-men, Bentley Brendel, Pinky Prerscot III,
Hlavní myšlenka knihy: Marcinko se snaží vylíčit touhu ostatních národů ovládat celý svět a ukazuje nejúčinnější boj proti těmto zbouřencům. Dále ukazuje, že i v Bílém domě jsou lidi, kteří zrazují svojí vlast.
Můj názor na knihu: Tato kniha mě také velice zaujala a nejvíce Marcinkova chuť po pomstě.

Žádné komentáře:

Okomentovat