Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 5 – Zlatý kód 2/2

Autor: Richard Marcinko
Název knihy: Profesionální válečník 5 – Zlatý kód

Poté zavolali ZVM (zástupce velitele mise USA v Rusku) Barlettta Austina Weytha. Jenže ten Marcinko neměl moc rád, takže vyjednal vyhoštění ze země. Marcinkovi a jeho klukům nezbývalo nic jiného, než se rozhodnutí podvolit. Takže ještě tentýž den odletěli i s Paulovými dokumenty zpět do států, kde mu hned Pinky Prescot III oznámil, že jeho team rozpustil a že byli všichni rozhozeni do jednotek po celé zemi. Marcinko proto začal apelovat na jednohvězdičkového kontraadmirála Keneta Rose, aby s tím něco udělal.
Po týdnu čekání byl Marcinko konečně přidělen k jednotkám SNS ( sbor náčelníků štábu). Následovně byl vyslán do Paříže, aby zjistil podrobnosti atentátu na americké ambasádě.
Tam se zkontaktoval svého izraelského přítele (neboli jak mistr s oblibou říkával „pohanského psa“) Aviho ben Gala, který v Paříži rovněž vyšetřoval atentát, pro změnu na izraelské ambasádě, a domluvili se na spolupráci. Marcinko mezitím zašel za Wernerem Lantosem, kterého podezříval, a prohodil s nim pár slov. Pak se vrátil do hotelu a s Wonderem a Avim se připravovaly na vloupání o Lantosovy kanceláře. Večer se vydali na lup, ale získali jen laptop s výbušninou. Z laptopu se dozvěděli o existenci nějaké továrny v Libanonu, která zpracovávala materiál dvojího užití (výroba atomové bomby).
Po dlouhém přemlouvání dostane Marcinko svolení k likvidaci továrny. Tak spolu s Wonderem, Avim a Kobym (instruktor v jedné parašutistické škole na blízkém východě a bývalý letec-veterán z Vietnamu) vyskočili z letadla asi deset kilometrů od továrny, ukradli auto a dojeli do továrny. Tam našli Wernera Lantose a Ehuda Golana s laserovými zaměřovači a biologickým plynem. Avi Golana zabil, Wonder zdokumentoval důkazy a rozmístil nálože. Lantose vzali s sebou a později ho zabili. Marcinko a ostatní obdrželi pochvalu a jeli domů.
Hlavní postavy: Richard Marcinko – profesionální, nekonvenční a zkušený válečník a zabiják
Vedlejší postavy: Stewie Wonder, Avi ben Gal, Bartlettt Austin Weyth, Andrej Judin, Viktor Gringov, Werner Lantos, Koby, Ken Roggers
Hlavní myšlenka knihy: Marcinko se snaží vylíčit, co to udělá, když se spojí dva lidé z rozdílných národů, pracující na dvě strany.
Můj názor na knihu: Tento díl je dobře sepsán a myslím, že Marcinko je velký hrdina.

Žádné komentáře:

Okomentovat