Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Richard Marcinko - Profesionální válečník 7 – Varianta delta 1/3

Autor: Richard Marcinko
Název knihy: Profesionální válečník 7 – Varianta delta
Rok vydání: 1999
Překladatel: Roman Marhold
Stručný obsah: Richard Marcinko a jeho střelci dostal tentokrát velice delikátní úkol. Má najít a získat pět ukradené jaderné zbraně. To je dostává do Středozemního moře, kde mají za úkol přepadnout jachtu Kuz Emeg patřící Chálidovi bin Abdulláhovi, bratrovi iráckého krále. Když Marcinko pronikne na loď, a vystřílí celou posádku i ochranku vydá se hledat Chálida, kterého má zajmout a předat FBI, která ho deportuje do USA, postaví před soud a obviní ze zločinů proti USA. Jenže Chálid nešťastnou náhodou zahyne, když Marcinko místo třaskavého granátu použije silně explozivní útoční granát. To se občas stává. Ve vedlejší místnosti našel německého obchodníka Heinze Hochheizera, který měl v úmyslu prodat Chálidovi dvě ADN (atomové destrukční nálože ) kufříkového typu. Cestou do sicilského přístavu Mazara del Vallo tohoto němce vyslechli a dozvěděli se od koho, kde, za kolik a proč tyto bomby koupil. Dále prozradil, že je do tohoto obchodu zapleten i jistý vlivný člověk ze SRN, který má vliv na vládní úředníky tamtéž.
Po příjezdu na Sicílii předal Marcinko ADN poručíkovi Johnu Suterovi, který mu na oplátku předal fax od generála Cookera, ve kterém stálo, že se má do 24 hodin hlásit na americké základně v SRN Rýn-Mohan. Tam dostal instrukce, že má odjet do Mainzu, kde se sním setká jistý poručík Smith. Když přijely do Mainzu a ubytovali se v hotelu Marriot, kde měli zamluvené pokoje, našel Marcinko na minibaru vzkaz od Smitha, že se sejdou v 19:00 v místní vinárně. Když tam celá parta dorazila, u stolu na ně čekal generál Cooker v civilu. Nejdřív se s nimi přivítal, a pak začal debatu z každým členem Marcinkovi bandy zvlášť. Teprve po hodině se všichni dozvěděli, co tam vlastně dělají.
Za poslední půl rok se totiž z ministerstva obrany ztratili materiály s přesnými souřadnicemi POMCUSů ( sklady, ve kterých je uložena výzbroj a výstroj pro případ války, které má USA po celém světě) po celé Evropě. Ministr obrany má strach, že by tyto materiály mohli padnout do rukou nějakým extrémistickým organizacím a že by mohl být ohrožen mír. A vzhledem k tomu, že v některých skladech byly i ADN, bylo rozhodnuto, že je Marcinko musí vyhledat a ADN dopravit za pomocí Johna Sutera zpět do USA.
Druhý den se střelci vydali hledat POMCUSy. Našli tři poblíž Kolína nad Rýnem. Dva byly prázdný a když prohlíželi ten třetí, byly překvapeny partou ruských mafiánů. Schovali se, a když Rusáci opouštěli sklad, zneškodnili je. Pak ze skladu sebraly dvě ADN a zavolali Suterovi. Než přijel, prošacovali Ivany a zjistil, že dělají pro Lothara Becka, který má sídlo své firmy v Düsseldorfu.

Žádné komentáře:

Okomentovat