Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

a) Zelená píce:

- podle poměru energie ji dělíme na:

1) Bílkovinnou – vojtěška, jetel

- víc než 3% NL (dusíkatých látek)

2) Polobílkovinná – luční a pastevní porost

- obilniny na zeleno

3) Glycidová – méně než 2% N L

- kukuřice, slunečnice, čirok, mohár

- zelená píce se může konzervovat:

a) Siláž –šťavnatá píce konzervována buď přirozeně kvašením nebo pomocí kon. prostředků

- je glycidová

- S okolo 20%

b) Senáž – ze zavadlé polobílkovinné nebo bílkovinné píce

- S 30–40%

c) Seno – seno se skrmuje až 4-6 týden po sklizni

- z druhé seče OTAVA

d) Úsušky – vzniknou horkovzdušným sušením

- přidávají se do krmných směsí

- obsahují méně než 15% vody

- obsahují více než 85% S

Žádné komentáře:

Okomentovat