Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Bekonový výkrm

Ø do 90 kg.

Ø tzv. prodloužený šunkový výkrm

Ø cílem je získat libové půlky se souvislou slabou vrstvou podkožního tuku

Ø provádí se především v Dánsku

Výsekový výkrm

Ø je nejčastější v ČR

Ø do hmotnosti 100 – 130 kg.

Ø maso vhodné pro kulinářské zpracování i pro výrobu masných výrobku

Polosádelný výkrm -do 150 kg.

Sádelný výkrm - nad 150 kg.

Polosadelný i sádelný - dnes minimálně, jen domácí zabijačky

Ø tučnější maso pro uzenářské účely se získává z vyřazených plemenných zvířat

Kontinuální výkrm

Ø ve výkrmně jsou všechny hmotnostní kategorie na plynulý prodej jatečných zvířat

Ø bezprostředně navazuje zařazování nových selat

Ø nevýhody: - nemožnost řádné asanace, stálý neklid ve stáji

- obtížná optimalizace krmení

- zvýšené riziko nákazy

Žádné komentáře:

Okomentovat