Ø do 90 kg.
Ø tzv. prodloužený šunkový výkrm
Ø cílem je získat libové půlky se souvislou slabou vrstvou podkožního tuku
Ø provádí se především v Dánsku
Výsekový výkrm
Ø je nejčastější v ČR
Ø do hmotnosti 100 – 130 kg.
Ø maso vhodné pro kulinářské zpracování i pro výrobu masných výrobku
Polosádelný výkrm -do 150 kg.
Sádelný výkrm - nad 150 kg.
Polosadelný i sádelný - dnes minimálně, jen domácí zabijačky
Ø tučnější maso pro uzenářské účely se získává z vyřazených plemenných zvířat
Kontinuální výkrm
Ø ve výkrmně jsou všechny hmotnostní kategorie na plynulý prodej jatečných zvířat
Ø bezprostředně navazuje zařazování nových selat
Ø nevýhody: - nemožnost řádné asanace, stálý neklid ve stáji
- obtížná optimalizace krmení
- zvýšené riziko nákazy
Žádné komentáře:
Okomentovat